Back to All Events

Hack Bread Waste (free event)

INNOVATE, COOK, AND OF COURSE... ENJOY! 

What to do with old bread? Throw it away as soon as it gets dry? 
We don’t think so. Too much bread gets wasted, while there are so many options to use bread!
FoodWIN needs you to find a better solution than the bin. 
Join our Learning Journey and discover the problem of bread waste, co-create solutions in a fun innovation process and try out your solutions in the kitchen. You’ll be coached and supported by chefs and innovation experts and of course get to enjoy your tasty creations. Did we say it’s for free too?

Program:
18.00 - Doors open
18.30 - Introduction on bread waste
18.40 - Brainstorming of ideas
19.15 - Start to cook!
19.45 - What is Hack Belgium?
20.15 - Dinner and drinks

We hope this learning journey will tickle your tastebuds and leave you hungry for more. If you want to further develop your ideas from our workshop, you will be able to do so at Hack Belgium in April (www.hackbelgium.be). Hack Belgium is a 3-day innovation festival, where you and 1000 others get to co-create solutions to bread waste and many more societal problems. Hear more about it during the learning journey.

So, what are you waiting for, your bread to get old?
Don’t worry, we’ll provide more than enough, you don’t need to bring anything. The only thing left to do for you: get your free ticket here (https://www.eventbrite.com/e/hack-bread-waste-free-event-tickets-42531679398) and we’ll meet each other soon!

This learning journey is made possible with the financial support of the Flemish government* and is organised by the following partners: FoodWIN, Hack Belgium, Refresh, Disco Soup, Slow Food Youth Network Brussels. Contact mira@foodwin.org for more information. 

-------

INNOVEER, KOOK, en natuurlijk … GENIET!

Wat kan je doen met oud brood? Gooi je het weg van het moment het droog is?
Natuurlijk niet. Teveel brood gaat verloren terwijl zoveel oplossingen bestaan om brood te gebruiken! FoodWIN moet een betere oplossing vinden dan de vuilbak.
Neem deel aan onze Learning Journey en ontdek al doende het probleem van broodverspilling, co-creëer oplossingen in een tof en innovatief proces en test oplossingen uit in de keuken. Je zal gecoacht en ondersteund worden door koks en innovatie experten, en natuurlijk kan je genieten van jouw eigen lekkere creaties. En dit alles gratis!

Programma:
18.00 - Deuren open
18.30 - Introductie over broodverspilling
18.40 - Brainstorming of ideeën
19.15 - Start het koken!
19.45 - Wat is Hack Belgium?
20.15 - Dinner en drinks

Deze Learning Journey zal je smaakpapillen tikkelen en zin geven in meer. Dus indien deze workshop je ideeën geeft die je verder wilt ontwikkelen, kan je dit doen tijdens Hack Belgium in April (www.hackbelgium.be). Hack Belgium is een 3-daags innovatie festival, waar je samen met 1000 anderen oplossingen voor broodverspilling en andere maatschappelijke uitdagingen kan co-creëeren. Meer hierover tijdens de Learning Journey.

Dus, waarom wachten tot je brood oud wordt?
Geen zorgen, wij voorzien alles, dus je moet zelf niets meebrengen. Het enige wat je moet doen is hier (https://www.eventbrite.com/e/hack-bread-waste-free-event-tickets-42531679398) registreren, en dan zien we elkaar binnenkort!

Deze Learning Journey is mogelijk gemaakt met de financiële steun van de Vlaamse overheid* en georganiseerd door volgende partners: FoodWIN, Hack Belgium, Refresh, Disco Soup, Slow Food Youth Network Brussels. Contacteer mira@foodwin.org voor meer informatie. 

*The Flemish government cannot be held responsible for the content of this publication. / De Vlaamse overheid kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van deze publicatie.